گیاهان معجزه آسای بهاری در سفره مردم کرمانشاه

[ad_1]

ایسنا/ کرمانشاه هر ساله با فرا رسیدن فصل بهار بازار کرمانشاه رنگ و بوی طبیعت به خود می گیرد و گیاهان و سبزی های کوهستانی سفره مردم این استان را برای یکی دو ماهی رنگ می کند.

کوه‌های سرسبز، دشت‌های وسیع و آب و هوای مساعد کرمانشاه باعث شده تا در فصل بهار گیاهان خوراکی و سبزی‌های خوراکی زیادی در نقاط مختلف استان رشد کنند و برخی از آن‌ها در بازارهای شهر و زنان کرمانشاهی با آن نان لذیذ و غذاهای محلی به فروش برسد. اوه انجامش بده

یک فعال گردشگری که در زمینه غذاهای محلی کرمانشاه تحقیق می کند، در این باره می گوید: در فصل بهار حدود 20 نوع گیاه و سبزی کوهی به صورت نان، آش، خورش، بورانی، توسط مردم کرمانشاه مصرف می شود. مصرف کاکائو و …

فلوریا مروتی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: این گیاهان بهاری گاهی به تنهایی و گاهی با غذاهای دیگر ترکیب می شوند و به عنوان یک غذا یا میان وعده لذیذ استفاده می شوند.

وی افزود: گیلاخه اولین گیاه بهار و نوید شروع این فصل است که معمولا در اواخر زمستان کردستان در کوه های کرمانشاه و کردستان می روید و به تنهایی طعم خاصی ندارد و با ترکیب آن با از غذاهای دیگری مانند برنج، نخود، آلو و برگ بو برای تهیه غذای خوشمزه ای به نام آش گیلاخه استفاده می شود.

این فعال گردشگری کرمانشاه نان کلانه یا پیچک را معروف ترین غذای بهاری کرمانشاهی ها نام برد و افزود: این نان با روغن حیوانی معطر خود باعث محبوبیت آن در بین گردشگران سفر به کرمانشاه شده و به عنوان یکی از محبوب ترین فست فودهای جهان باستان نیز نامیده می شود. پیتزا کردی.

وی ادامه داد: پیچک گونه ای از سیر یا پیاز وحشی است که بوی تند و مطبوعی دارد و در کوهستان های مناطق مختلف استان می روید. این گیاه عمدتاً به صورت نان در منطقه اورامانات تهیه می شود که به آن کلانه می گویند و با روغن خالص حیوانی کرمانشاهی مصرف می شود. در نواحی غربی استان از جمله دالاهو پس از قطع این گیاه آن را با خمیر مخلوط کرده و به صورت نان می پزند و با روغن حیوانی کرمانشاه سرخ می کنند.

مروتی بیان کرد: در برخی مناطق دیگر پیچک را با روغن در قارچ خرد کرده و سرخ می کنند تا یک غذای لذیذ درست شود، گاهی از این گیاه به عنوان پیاز داغ و طعم دهنده برای کنگر بورانی استفاده می شود.

وی از کنگر فرنگی به عنوان یکی دیگر از گیاهان پرطرفدار بهاری کرمانشاه یاد کرد و گفت: از کنگر می توان غذاهای مختلفی از دو نوع خورش گرفته تا خلالی درست کرد، اما کنگر بورانی در بین کرمانشاهی ها محبوبیت بیشتری دارد.

این فعال گردشگری ادامه داد: یکی دیگر از گیاهانی که در این فصل می روید و شباهت زیادی به کنگر دارد، گیاه باغ وحش است، این گیاه که در سال های اخیر به دلیل برداشت بیش از حد کمیاب شده، به خودی خود بسیار تلخ است و نمی تواند. غذا باشد

وی تصریح کرد: برای پخت بورانی «زو» روش خاصی وجود دارد به این صورت که برای از بین بردن تلخی آن، ابتدا باید کف تابه را با خاکستر پوشانده، سپس یک لایه روزنامه روی آن گذاشته و باغ وحش ها را به صورت عمودی چیدمان کنند. در تابه بعد از حدود یک ساعت روشن کردن اجاق گاز تلخی باغ وحش از آن خارج می شود و می توان آن را له کرد و با روغن حیوانی به یک بورانی خوشمزه تبدیل کرد.

مروتی از پاغازه یا قاضیاخه، یکی دیگر از گیاهان بهاری خوش طعم که دارای خواص دارویی بی شماری است، می گوید: برخی عادت دارند این گیاه را خشک کرده و به خورش های خود اضافه کنند. برخی به دلیل خواص دارویی آن را خشک می کنند و روی زخم می گذارند تا زودتر خوب شود.

وی افزود: هم بورانی و هم کاکائو را می توان از پاغازا درست کرد، اما کاکائو آن در بین مردم رواج بیشتری دارد.

این فعال گردشگری در ادامه از سورانه یا سیرونه به عنوان یک گیاه معجزه آسای بهاری نام برد و گفت: این گیاه که خواص درمانی زیادی دارد معمولاً با برنج یا به تنهایی با رب انار به صورت آش طبخ می شود و از آن زمان مورد استفاده قرار می گیرد. ” بیشتر غذاها در میان مردم کرمانشاه است که در فصل بهار طبخ می شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه ونوشک، ریواس و شنگ از دیگر گیاهان بهاری هستند که سفره کرمانشاهی ها را در این فصل رنگ آمیزی می کنند، افزود: بیشتر گیاهان بهاری خاصیت دارویی دارند و با آن می توان بدن را پاکسازی کرد، بنابراین مردم می توانند استفاده کنند. در این فصل گوشت کمتری مصرف کنند و گیاهان بهاری بیشتری را در سبد غذایی خود قرار دهند.

مروتی در ادامه با تاکید بر اینکه این گیاهان بهاری را باید به صورت تازه مصرف کرد، تصریح کرد: برخی از بانوان کرمانشاهی عادت دارند این گیاهان را برای استفاده در فصول بعد منجمد کنند که این کار اشتباه است و خاصیت آنها را از بین می برد.

وی در پایان به برداشت بی رویه گیاهان بهاره در تابستان اخیر اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی از افرادی که از طریق کوهستان زندگی می کنند و از طریق چیدن و فروش گیاهان بهاره در بازارهای شهر کسب درآمد می کنند، هنگام برداشت آنها را می چینند. ” گفته می شود این موضوع به مرور زمان منجر به انقراض این گونه های گیاهی می شود و در این زمینه سازمان های متولی باید کارهای فرهنگی انجام دهند.

انتهای پیام

[ad_2]
Source link

درباره ی admin_asooweb

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.